21# Hvordan opprette en kampanje i Google Ads?
21# Hvordan opprette en kampanje i Google Ads?

21# Hvordan opprette en kampanje i Google Ads?

De fleste bruker Google når man skal finne informasjon om et nytt produkt eller tjeneste. I dette blogginnlegget får du et innblikk i hvordan din bedrift kan synliggjøre seg ved bruk av Google Ads. For å vise seg for steg til hvordan en kan opprette en kampanje i Google Ads, vil jeg ta i bruk nettbutikken som vil lagde tidligere i semesteret som et utgangspunkt. Jeg vil først forklare hva Google Ads er, og deretter vise steg for steg hvordan man oppretter en kampanje.

Hva er Google Ads?
Google Ads er annonsesystemet til Google, som er en smart måte for å nå potensielle kunder. Her kan du som en annonsør nå personer som aktivt leter etter dine produkter og tjenester ved hjelp av søkeord eller nå personer som kan tenkes å være interessert i hva du tilbyr basert på tidligere atferd og interesser (synlighet.no).

I dette annonsesystemet kan man sette opp søkeannonser, shopping-annonser, bannerannonser og mye mer. Med en et slikt annonsesystem har man en stor mulighet til å skape mer vekst i tillegg til å bli mer synlig på nett. Det som er bra med Google Ads er at du betaler bare når noen klikker seg inn på annonsen, og det gjør det derfor til et kostnadseffektivt system. 

GOOGLE ADS – STEG FOR STEG
Det første man gjør er å opprette en konto i Google Ads, dette kan du gjøre her. Trykk på start nå og velg «Ny google ADS-konto. 

STEG 1 – Velg hovedmålet med annonseringen

STEG 2 – Velg hvilke kunder du betjener

STEG 3 – Skriv inn navnet på bedriften din

STEG 4 – Oppgi URL til nettbutikken din 

STEG 5 – Google Ads viser deg en fremstilling av nettsiden

STEG 6 – Skriv inn det du vil skal vises i annonseteksten

STEG 7 – Velg søkeordtema

STEG 8 – Det er viktig at annonsen vises på de rette stedene

STEG 9 – Velg et budsjett

Hvis budsjettet er lavere enn konkurrentens budsjettområde, kan det hende at du ikke oppnår merkbare resultater, det kan derfor være lurt å bruke et anbefalt budsjettalternativ.

STEG 10 – Se over kampanjen for å se om alt er riktig

Lisa

Kilder:
https://synlighet.no/blogg/fungerer-google-adwords/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *