9# Refleksjonsnotat
9# Refleksjonsnotat

9# Refleksjonsnotat

Den første delen med Arne Krokan er over, og eksamen står for tur. I dette innlegget vil jeg oppsummere hva jeg synes har vært de mest spennende temaene og reflektere over hva jeg har lært. 

Arne Krokan informerte oss før semesteret begynte at det ville bli et krevende semester med mye jobbing. Og det hadde han virkelig rett i. I de første forelesningene hadde Marianne Hagelia noen interessante tips til å få en bedre studieteknikk. Dette har hjulpet meg de siste ukene for å få med meg alt og lære mest mulig igjennom denne delen. Noe av det jeg tar med meg videre fra Marianne er at det er utrolig viktig å lese gjennom notater på etterkant, noe jeg ikke har vært så veldig flink på. Dette har gjort at jeg husker mye bedre. Også det å bruke bloggen vi opprettet som en læringsmåte, har gjort at jeg har lært på en helt annen måte enn det jeg er vant med. Det har også vært veldig gøy å lære mer om Google Analytics, slik at man kan se trafikken på bloggen.

Arne Krokan har vært en veldig flink foreleser som har fått meg til å tenke og ville lære mer om de forskjellige temaene vi har vært igjennom. Det jeg synes har vært mest interessant i denne delen er temaer hvor vi har snakket om kunstig intelligens (KI), VR og AR, filterbobler, ekkokammer og det som handler om plattformtjenester. Dette var temaer jeg visste veldig lite om fra før av. Disse temaene gjorde det veldig interessant for meg da jeg skulle begynne å skrive blogginnlegg, da det var noe jeg interesserte meg for å lære mer om. 

Interessen av å lære mer om kunstig intelligens var veldig stor. Her har jeg blant annet tenkt mye over hvordan kunstig intelligens kommer til å ta over livene våre etterhvert, hvordan denne teknologien kommer til å ta over jobbene våre og hvilke nye jobber som kommer til å oppstå, ved bruk av roboter som lærer av erfaringer. Jeg har også lært en del negative sider om kunstig intelligens, slik som at mange jobber kommer til å forsvinne. Jeg synes det var veldig interessant å lære mer om hvordan VR og AR kunne påvirke samfunnsutviklingen og hva dette betyr for oss mennesker. 

Jeg har lært hvordan filterbobler og ekkokamre oppstår. Dette var noe jeg ikke visste noe om fra før av, Å lære mer om anbefalingsalgoritmer har vært veldig spennende, og det har gjort at jeg er mer obs på hva jeg klikker meg inn på, samtidig hvordan disse fenomenene påvirker digital markedsføring. Jeg har også lært mye om plattformtjenester, og vet mer hvordan bedrifter fungerer for å nå potensielle kunder, og at ikke alt bare er tilfeldig.

Etter denne delen er jeg mye mer bevisst og vet mye mer om hva som kommer til å skje med teknologi i fremtiden. Jeg er veldig fornøyd med at jeg fikk digital markedsføring som et valgfag. Dette har vært et utrolig gøy og lærerik start på året, og jeg gleder meg til fortsettelsen. 

Lisa

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *