1# Studentlivet under korona pandemien
1# Studentlivet under korona pandemien

1# Studentlivet under korona pandemien

12. mars 2020 var dagen Norge kom med en rekke tiltak for å bekjempe korona viruset. Det ble en rekke endringer i hverdagen vår og mange tiltak å følge. Den vanlige studenthverdagen ble byttet ut med forelesninger hjemme på zoom i studentleiligheten og hverdagen ble vanskeligere for mange. Mye er fortsatt veldig usikkert, og vi kommer sannsynligvis til å være preget av korona i 2021 også. 

Når jeg først hørte om korona viruset trodde jeg aldri at viruset skulle komme til Norge. Jeg hadde aldri trodd at så mange skulle bli permittert fra jobbene sine, og at vi skulle miste så mye av det sosiale. Jeg har ikke jobb i Oslo, og kunne derfor ikke forestille meg hvordan det var for de studentene som ble permittert og begynte å slite økonomisk. 

Det var når vi fikk beskjed at Norge skulle stenge ned at jeg tenkte dette var faktisk virkelig. Så fort Norge stengte ned satt jeg meg på toget for å reise hjem til Flekkefjord. Da gikk tiden for det meste til å se forelesningene på Zoom. Foreleserne var flinke, og de prøvde å gjør det så gøy og lærerikt så mulig. Jeg synes det var veldig tungt i begynnelsen siden jeg følte at jeg måtte finne en ny studieteknikk og finne en måte hvor jeg skulle få med meg alt fra forelesningene, uten at jeg skulle ta opp mobilen og sjekke sosiale medier.

Siden jeg var hjemme i Flekkefjord jobbet jeg ikke sammen med noen. Det tror jeg også var en av grunnene til at jeg synes det var litt kjedelig å tungt i begynnelsen. Jeg fant fort ut at dette var bare noe jeg måtte tilpasse meg. Etter noen måneder med undervisning på Zoom synes jeg faktisk at det var og er fortsatt helt greit. Mange har nok mistet litt av motivasjonen. Ingen hadde jo trodd at det skulle bli slik som dette. 

Når vi startet igjen i høst var jeg forbered på at det ble hjemmeundervisning. Jeg følte selv at jeg taklet det mye bedre da. Da visste jeg mer om hva jeg skulle gjøre for å få en bra studiehverdag. Jeg er en veldig sosial person, så det å jobbe sammen med venner dette høst semesteret har vært veldig godt og viktig for meg. Det har gjort til at jeg trives mye bedre med digital undervisning. 

Det jeg savner mest er det sosiale og å se hele venninnegjengen samtidig, hvor man ikke trenger å deles opp for å se hverandre. Vi har alle taklet koronasituasjonen på ulike måter. Jeg tror mange har gjort det dårligere på studiene etter det ble digital undervisning, og at mange sliter med å følge med i forelesninger. For min del har overgangen til undervisningen på Zoom gått bra, men jeg gleder meg til vi kan få en normal hverdag igjen. Jeg synes det har kommet mye positivt ut fra det også. Jeg merker også at jeg setter mye mer pris på ting. Vi alle er i samme situasjon og vi må stå sammen om å redusere smitten, slik at vi kan leve et normalt liv igjen.  

Lisa

2 Comments

  1. Fredrikke Linnea Eriksson

    Fint første innlegg Lisa!
    Teksten er veldig lett å lese, men du kan gjerne legge inn både bilder og over-og underoverskrifter i framtiden, for å bryte opp og levendegjøre teksten din.
    Bra jobba, gleder meg til å lese neste innlegg! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *